sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Surkeiden ja suloisten sattumusten kuukausi!

Hei taas arvoisat lukijat pitkästä aikaa! Tässä ollu niin elämän ja menon täyteinen kuukausi ja vähän päälle ettei yksin kertaisesti ole löytänyt aikaa kirjottamiselle. Mulla ollu kyllä kanssa tuossa vierellä maailman ihanin terapeutti ja muutenkin juttukaveri ettei oo ollu niin isoa tarvetta terapeuttiselle kirjottamiselle. Tässä ny ku istun yksinäni raksun kämpillä sateisena syys iltana niin ajattelin käyttää tän ajan hyödyks ja istahtaa taas itseni kanssa alas ja ottaa koneen kaveriks :)

En lähe tässä maalaamaan taas sellaista perinteistä aikajanaa kaikelle mitä on tapahtunu niinkun yleensä koska mulle on tapahtunu ja sattunu taas niin paljon kaikkee, että istuisin tässä vielä huomisen puolella :D Ja olis tänää taas tarkotus kuitenkin mennä vielä jameille sunnuntain perinnettä kunnioittaen :) Mutta asiaan..

Koulu alko kunnon hulinalla ja säädöllä. Ollu tosi kivoja kursseja kuten Lastensuojelun perusteita ja Sosiaalipolitiikkaa enkuks jne. mut sit taas kaiken tän työn määrä on välill ollu tooooodella raskasta nii että miettiny että riittääkö vuorokaudessa oikeestitunnit kaikkeen mitä haluis tehä. Yhdestä kurssista jouduin luopumaan, eli keskeyttämään. Työelämän ruotsin verkko-opetuksesta. Mää en saanu siitä oikein mitää irti ja mua ahisti jo pelkätään siinäkin jo se työn määrä. Onneks päästiin hyvillä perusteilla opettajan kanssa yhteisymmärrykseen mun kurssin keskeytyksen järkevyydestä ja sain vähän hermoille rauhotusta.

Koulussa muuten menny tosi mukavasti ja hommat on sujunu. Huomaa välillä että kyll toi opiskelu on se mun juttu, ja sillee pärjään siin vaikka itsenisen opiskelun kanssa joskus motivaatio ongelmia. Mutta toisaalta, kellä ei olis? Motivaatioon oon löytäny yhen meijän tiimiopiskelu tilan seinältä hienon tekstin, kun tää tila on toiminu usein meijän luokkana. Tässä teillekin se näytille :)




 Meillä on kanssa yks tosi kiva kurssi: Creative Activities, eli luovan toiminnan ohjaamista joka on opestuskielellään enkuks. Tosi monipuolinen ja hieno kurssi ja meillä oli siellä ykspäivä tosi hienoa työskentelyä sillee että otettiin ensin itseä puhuttelevat kaks korttia, sitte parin kanssa keskusteltiin niistä hetki, jonka jälkee otettii kaks väriliitua ja paperia ja hetken aikaa piirrettiin iteksee musiikin mukana siitä mitä oltii keskusteltu. Sitte papereita kierrätettiin koko ryhmällä sillee että ite lisäs hetken aikaa jotain uutta siihen piirrustukseen, mitä mieleen tuli. Tän jälkeen parin kanssa kirjoteltii sanoja, lauseita ja kysymyksiä ylös mitä tuli toisen työstä mieleen, jonka jälkeen niistä tehtiin runo. Tämmönen sairaan siisti ja monipuolinen työmenetelmä miss on yhdstetty monta erilaista :) Tässä teille näytille kuvat jotka mua puhutteli:




Koulusta kun tässä vielä puhun niin voisin sitä käyttää aasinsiltana opiskelija rientoihin. Huomannu ettei samanlailla jaksa enää ny toisena vuonna niin noissa opiskelija bileissä juosta ku huomaa kuinka paljon sitä lepoa oikeasti tarvitsee. Yksissä isoimmista oli kyllä pakko tuossa reilu viikko siten käydä, nimittäin Kauppakadun Approssa :) Siellä suoritettiin Cum Laudea ja hienon merkin sain sieltä haalareihin ommeltavaks :) Eipä vaan tarvii alkoholii sen pahemmin enää vähää aikaa nauttia, sinä iltana tuli muuten juotua niin paljon että HYI! Ihmettelin ku ei ollu maailman luokan krapulaa seuraavana aamuna. Oli vähän heikko ja hyvin vähän huono olo mutta ei kummempaa, seki meni syömällä ja kouluun kävelyllä ohi. Muuten ottanu silleen aikas rauhallisesti tässä nää viikot :)




Tuossa pari viikonloppua meni putkeen meillä Humppiksen kanssa sukuloidessa. Ensin miun äitee tuli tänne Jykylää miun luokse, ja meillä oli niin menoa ja meininkiä :) Oli mahtavaa nhä miten äitee ja Humppis tuli toimeen ja nähtiin kanssa paria mun muutaki kaveria, joista kanssa äitee tykkäs. Oli kanssa hienoo nähä miten rentoja molemmat oli. Mua ehkä jännitti eniten :D Mutta se oli tosi mahtava viikonoppu ja ehittii äitenki kanssa viettä äiti-tytär-laatuaikaa <3 Käytii kattoo pienellä porukalla stand-uppia, käytii syömässä, istuttii parissa paikallisessa, shoppailtii ja käytii brunssillaki. Oli ihan mahtavaa :) Stand-uppia käytii kattoo Humppiksen, äiten ja Henskun kanssa ja brunssilla oltii mie, äite ja Roora :) Tässä teille vähän silmän ruokaa meijän mahtavasta aamupäivästä <3 Brunssin teemana oli Kreikka:




Ens viikon vkl mennää muuten Humppiksen kanssa miun syysloman kunniaks miun porukoille eka päiväks ja sieltä mennää meijän vaunulle ja sieltä vielä moikkaa miun isovanhempia :) Ukin ja Humppiksen kohtaaminen on mue ehkä jännin, koska kuitenki mun rakkaimmat ja tärkeimmät miehet ikinä, kohtaa toisensa ja mulle on tosi iso juttuu et ne tulee toimeen ja et ukki hyväksyy Humppiksen. Mää oon kuitenki tavallaa "isin tyttö" mut tässä tapauksessa mää oon ukin tyttö :)

Niin sitä piti kanssa tuossa jatkaa että se vkl ku äitee oli täällä käymässä, niin siitä seuraavana käytii moikkaamassa Humppiksen kotopuolen porukoita. Oli tosi jännä reissu, mutta taisivat tykätä miusta. Ainaki ite olin ihan myyty :) Oli kanssa mukava nähä millasesta perheestä toinen on tullu ja millanen tavallaan perheen sisänen kulttuuri siellä on. Jokanen perhehän on ihan erilanen, vaikka ollaa paljon puhuttu että miten paljon meillä on samankaltasuuksia, niin ite ainakin huomasin monta asiaa mitkä niissäkin oli vähän erilailla. Mutta se ei haittaa mua ainakaan :) vastakohdathan täydentää toisiaan <3

Muutenkin tässä menny tosi mukavasti tää kuukaus Humppiksen kanssa. Oikeestaa ollaa melkee jo asuttu toistemme luona ja lähennytty vaan entisestään. Niin paljon me puhutaa kaikesta, jopa sellasista ei niin mukavista asioista. Naurettiin tuossa yksi päivä, että oltiin kaks viikkoa seurusteltu niin kysyttiin jo että millon naimisiin ja millon lapsia. Kellekää ei vaa tullu mitää ajankohtasempaa kysyttävää :D Niimpä tuossa yks päivä saatii päähämme ottaa puheeks yhteen muutto. Ei toki vielä hetkeen mut mietittii, et millon vois olla, mikä olis molempien mieltymys millaseen, vai muuttaisko Humppis mun luo, ku mulla on enemmän tilaa (toki sitten vasta, kun nykyinen kämppis muuttaa pois). Tuoki alkaa tuntua niin tavallaan normaalilta asialta, ei tietenkää omista syistämme haluta kiirehtiä tota asiaa, mutta toisaalta ei kumpikaan karsasta sitä ollenkaan ajatuksena. Ja mun mielestä ainakin toi on hyvä merkki :)




Sit yks alku viikko miun Espoon paraskaveri ja sisko Petra tuli käymää mun luona hermolomalla ja moikkaa Humppista. Petralla oli ilmeisesti hyvä muutama päivänen täällä ja molemmat tykkäs toisistaan jne. mikä oli mulleki tosi mukavaa :) Oli kanssa kiva näyttää Petralle millasta mun elämä täällä on. Petra näki kanssa millasta tää miun musailu osa elämästä on ku pääs jameilla käymään.. Petra ei ollu arvannu et osaan laulaa ja oli ihan öllistyny siitä ku vedin parit setit jameilla :D Siitäki tui hieno fiilis. Huomas kyllä muutenki et oli ollu tosi iso ikävä toista ja oli ihanaa päästä perille toisen kuulumisista ja olla avuks kans sen mitä pysty :)




Musailussa oon kanssa ahkerasti pysyny. Keskiviikko ja sunnuntai-illat aikalailla jameilla menny ja karaokessa tullu paljon käytyä kanssa. Muistatte varmaan ehkä kanssa, ku sillon kuukaus sitten intoilin sitä karaoke kisaa, noh, se alue finaali oli eilen.... Ja mä pääsin Suomen finaaliiiiiinnn!!!!!!!!! Siin on vaan se hauska että se olis ens viikolla ku me ollaan reissussa.. Meneepä ens vuodelle, mutta ompa tässä sitten aikaa treenata ja tulla vieä paremmaks :) Ehk ens vuonna pääsis Suomen fiinalista MM-tason finaalille asti ;) Pittää kahtella :3

Mutta tässä teille katsaus ny isoimmista mitä tässä kuukauden aikana on tapahtunu, ehkä jossain seuraavissa kirjotuksissa saatan nostaa jotain esille jos muistan :D Tässä vois taas yrittää ottaa itteesö niskasta kiinni ku kesällä oli niin hyvä rytmi tuohon kirjottamiseen, toisaata ei mulla parempaakaa tekemistä oikee ollu. Mutta nyt miun pitää alkaa tästä lähtee sunnuntai perinteen ääreen moikkaa kavereita :)

 MD kiittää lukijoita ja toivottaa mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille tasapuolisesti <3 Kiitti ja moro!