keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Piirtelyä ja Sosiaalisen median luomia paineita...


Tänää riitti sitte asiaa..

Tänää aattelin vähän kokeilla tällasta teema sidonnaista kirjottamista :) Eli joo siis kerron kuitenki perinteisesti omista touhuluistani, ja sitte sen lisäks puhun vähän jostain aiheesta, joka on lähellä sydäntä tai muuten haluan avautua aiheesta.

Eilen alko siis uus ripari ja uudet kujeet (uuden hiusvärin kanssa ;D). Meille lähti kanttoriki mukaa, nii mietin aluks et mitäköhän tästäki tulee, mut jo onneks kamoja bussiin pakatessa totesin että tästä voi tulla jotain siistii. Meillä on siis ihan kunnon bändikamat mukana!! Perus ripari varustus :D Koko eilinen päivä meni yllättävän rauhallisesti, ottaen huomioon, että oli vasta eka päivä. Kaikki kuunteli ohjeita, hiljeni ku sanottiin ja oli muutenki tosi rauhallisia. Meillä oli jopa vapaa-ajalla isosten ja riparilaisten kanssa kunnon Alias matsi (jonka mie ja yks isonen vietii ihan 6-0). Illalla keskus hiljeni sitte ihan hyvissä ajoin. Illalla valvottii toisen yövaksin (yömörön hihhih) kanssa katellen omii juttui koneelta, naureskellen kaikennäkösille asioille, tehtii seuravaalle päivälle aikataulu ja kateltii taas vähän lisää omii juttui koneiltamme. Päästii aikasin nukkumaan ja tänään nukuin pitkää aamulla.

Tänää sitte ollu yhtä koomaamista koko aamupäivä :/ Aamulla heräsin vasta yhentoista aikaa, menin syömää.. sitten vaa menny virran mukana. Ainoo millon heräsin kunnolla leirikoomastani, oli se ku kanttori, toinen yövaksi ja muutama pikkusta oli meijän salissa jammailemassa bändikamoilla, nii menin seuraks. Päädyimpä iteki siinä sitten laulamaan muutaman biisin kanttorin kanssa! Oli aivan mahtavaa ku ei oo päässy mitenkää lähelle jami meininkii tai muutenkaa kunnon laulamista tähän mennes ku Espooseen tulin nii oli ihanaa avata ääntä ja huomata et se oli aika ennallaan. Vähän ruosteessa toki ku ei ollu vähää aikaa käyttäny. Mutta omaa korvaa kuulosti ainaki ihan semi hyvältä :)

Sitte opin kanssa tänää soittamaan kertakäyttö mukilla sen Cup songin!! Oon ihan sairaa ylpee itestäni! Opeteltii sitä yhen ohjaajan kanssa joku 15 minaa ja sitte rummutteli sitä seuraavan reilu puoltuntii :D Saatiin yhen ohjaajan ja kanttorin kanssa idea kokeilla, että saataisko vedettyy yks veisu sillee, että soitettais sen taustalle sitä! Varmaa kokeillaa jossai vaihees viikkoo, nii katon saisinko jonku kuvaamaan sen et sais ehkä tänne jotenki todisteita :D Olis siistii kans oppii laulaa se You're gonne miss me mitä monesti lauletaan kans sen kanssa ku soitetaan mukeilla. Kokeilin ja se oli jo sen verran isompaa vaikeustasoo nii menin heti sekasin :D



Otin eilen hienon kuvan näistä meidän bändikamoista. Tää on niin outo näky riparilla, mutta tuo ihan sairaan kivaa lisää!! Tänääki vedettii One Of Us biisiä sillee et olin esilaulajana siinä muille :) Oli ihan sairaaaaaaan kivaa <3

Tuo koomailun määrä tänään on ihmetyttäny mua suuresti sillä oon lipittäny varmaa neljä kuppii teetä jo tänää, ja ravaan sen takii vessas koko ajan! Siltikää en meinaa saada heräteltyy itteeni kunnolla! Mää en tajua.. Kuitenki huomannu että automaattisesti sillon aamupäivällä haki sen kupposen teetä, on siitä miulle jo aika rutiini kuitenki tullu :)

Sit oon kanssa tänää innostunu vähän piirtelee.. Suunnittelin tossa päivällä taas vähän lisää mun tatuointia, mutta en saa niin hyvää tulosta omista kukista et haluisin sen iholle... Kivan tribaalin kyllä tein mutta se oliki vaa sellanen välitöherrys ku alko turhauttaa kukkien näperrys.. Tässä pari kuvaa suunnitteluistani:




Tässä suunnittelin ja kattelin vähän mittä suhteita, minkä kokosta sen pitäis about olla...




Tossa ylempänä ehkä onnistunein noista kukista ja sit tollanen kiva tribaalin ja köynnöksen tapanen mitä väänsin..


Sitte päivän aiheeseen. Tähän sain idean ku koulukaverini Jykylästä jakoi tän ajatuksia ja tunteita herättävän videon. Aiheena mulla siis sosiaalisen median luomia paineita, ja tässä tarkemmin vielä nuoria naisia/tyttöjä kohtaan. Haluun aluks jakaa tän videon teille että ymmärrätte mistä miun ajatukset kumpuaa. Tässä linkki videoon! 

Vaikka tää video onki enemmänki kyse ilmauksesta "tehdä jotain kuin tyttö" nii silti siinä on aika paljon samaa sanomaa, mitä mie ajan tänää takaa.. Ja bongasin tän sosiaalisesta mediastas mikä kanssa osuu kohalle. Mutta siis.. Alotan sillä, etten ny tarkota tällä että pelkästään tytöillä/naisilla olis ulkonäkö- tai muita paineita sosiaalisen median takia. Tää on ainostaan vaan aiheena sellanen että pystyn ja haluan puhua siitä omien kokemusten kautta.

Tuo ilmaus kyllä aiheutti itselle nuoruudessa paljon hämmennystä, kun joku poika sanonu, että "vitsi sä heität ku tyttö" tai jotai vastaavaa. No tottakai siihen on miettiny sitte, että no mähän oon tyttö nii eiks mun kuuluki?? Ja vielä siihen se negatiivinen yhteys jossa tuo ilmaus oli aiheutti paljon hämminkiä. Onko se nyt huono juttu että oon tyttö, onko mut kirottu jotenki huonompi osaseks ku oon tyttö? Okei, miun menneisyydessä on paljon muitakin seikkoja, jotka on hyvin paljon romuttanu pohjaa hyvältä itsetunnolta ja itsevarmuudelta. Nykyään oon saanu hyvin sitä rakennettuu uudestaa, oikeestaan vuoden vaihteesta eteenpäin :) Kiitos uusien ja tärkeiden ystävien, jotka on rohkassu mua ku oon epäröiny haastaa itteeni ja pehmentäny sitte laskuja vaikeisiin asioihin :)

Yks on kanssa mistä halusin avautua on se, että ku sosiaalisessa mediassa näytetään oikeestaan lähes ainoastaan julkkiksia, malleja sun muita kauniita ja hienoja ihmisiä jotka tulee sinne sellasen hienon suodattimen kuin photoshopin läpi. Ja sit ihmetellää ku teinitytöt itkee itsensä uneen ja on ihan masentuneita ku ovat mielestääni nii rumia, kun ovat NORMAALEJA! Itsekin kävin hetkellisesti tällaisen vaiheen nuorempana läpi.. Se voi olla joillekin tosi tuskallista aikaa, varsinkin kun se osuu siihen aikakauteen kun nuoret hakee, rakentaa ja vahvistaan niin itsetuntoonsa ja paikkaansa. Onhan se hienoo, että näytetään kauniita malleja sun muita kun esitellään vaatteita lehdissä jne. Samaa voisin sanoa vaatekauppojen mallinukeista. Jos joku ei tienny, niin ne on oikeesti jotain vaatekokoo 34.. Eli ne on sairaalloisen laihoja, jos oikea ihminen olis niin laiha kun ne. (Yksi ystäväni oli töissä vaatekaupassa ja kertoi tämän hauskan faktan)

Yhestä asiasta olen kyllä ylpeä. Siitä että Dove ihonhoito tuotesarja käyttää monipuolisesti tv-mainonnassaan erilaisia ja normaaleja naisia!! Esim. tossa vuos sitten heillä oli mainos, missä oli hieman kurvikkaampia ja runsaampia naisia, jotka oli laitettu tosi kauniiksi, keikkumaan alusvaatteisillaan.




Tämä kuva sopi tännekin ja varsinki tähän aiheeseen! Oma mielipiteeni tästä on, että tätä on hyvä neuvona noudattaa omalla tavallaa, yksilöllisesti. Ei se ole pelkästään ulkoinen kauneus jolla on väliä. Enemmän on väliä sillä, kuinka kaunis olet sisältä. :) Ulkonäköön kiinnostutaan ja ihastutaan, mutta sisimpään rakastutaan - Terveisin ikuinen toivoton romantikko <3


Itse voin sanoa olevani muodokas naisen alku ja välillä taistelen peilini kanssa hyväksyäkseni sen mitä sieltä näen. Tässä yksi hyvä syy miksi olen rakastunut tatuointeihin. Okei, hyvin tehtyinä ne ovat tosi hienoja ja kauniita, mutta itselläni myös ne ovat tapa saada huomio pois sellaisista kohdista itseäni, joista en itse niin pidä. Hämään niillä myös siis itseäni :D Tämä pätee myös siihen, miksi rakasta punaisia hiuksiani. Kun värjäsin tukkani taas tummanpunaiseksi, tunsin löytäneeni taas hieman itseäni, joka oli ollut karkuteillä. Punainen tukka on minulle nykyään kuitenkin tavaramerkki, josta minut tunnistetaan. Tuntuu hassulta, että itsevarmuus voi olla liitännäinen esim. niinkin pinnaliseen asiaan kuin hiustenväriin. Voin sanoa rehellisesti olleeni hieman onneton sen viisi senttisen juurikasvuni kanssa, joka oli sen haalistuneen punaisen rinnalla ihan harmaan oloinen. Saatan joidenkin kirjoitusteni pohjalta vaikuttaa hyvin itsevarmalta, mutta todellisuudessa pinnan alla olen hyvin herkkä ja haavoittuvainen, mutta olen vain elämäni takia joutunut pystyttämään tietynlaisia muureja jotka antavat tämän illuusion. Okei, minulla nykyään on ihan hyvä itsetunto ja itsevarmuus, mutta ne kärsivät helposti. Näin se on ehkä helpointa ajatella. 

Joku voi ihmetellä miten uskallan näin avoimesti kertoa näistä asioista, mutta omasta mielestäni itselleni on parasta, että pystyn olemaan itselleni rehellinen. Se myös tarkoittaa silloin, että voin olla täällä omassa blogissani rehellinen. Olen myös hyvin avoin persoona muutenkin, kun minut tuntee. Mutta omasta mielestäni tässä maailmassa pärjää parhaiten, sillä kun on aito ja oma ittensä, koska sillon ei kauheesti tuu kerättyy ympärilleen teeskentelijöitä. Nämä yleensä on helposti aika paskoja ystäviä pidemmän päälle. Elleivät sitten jossai vaiheessa iteki ryhdy aidoiks siun seurassa. Joten joka likka siellä, joka tätä lukee!! Jos teillä on vaikeeta hyväksyy itteenne sellasina ku ootte, ei hätää, ette oo ainoita jotka painii sen ongelman kanssa! Uskokaa itteenne, olkaa rohkeesti mitä ootte! Jos joku pelkää sitä, että tulee siipeen, nii totta hitossa jokanen ottaa siipeensä jossai vaiheessa elämää. Mutta se mikä ei tapa, se vahvistaa, sanokaa miun sanoneen :) 

Mutta mie oon paasannu tarpeeks tälle iltaa :D Vielä vähän musaa teille :

Irina - Kymmenen kirosanaa
Katutaitelija - Likipitäen täydellinen
Joan Osborne - One of us
Tiktak - Sankaritar
Jenni Vartiainen - En haluu kuolla tänä yönä

MD kiittää ja kuittaa. Pahoittelen palopuhetta :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti